Вход | Регистрация

Хасан Адемов призова здравния министър да си ходи

Касационният съд отмени реформата на министър Петър Москов за разделяне на медицинската помощ на два пакета

Хасан Адемов призова здравния министър да си ходи

Оставката на здравния министър Петър Москов поиска депутатът от ДПС Хасан Адемов. То е по повод на станалото известно днес решение на Конституционния съд (КС) да отмени реформата на министър д-р Петър Москов във връзка с разделянето на основен и допълнителен пакети на медицинската помощ, заплатена от Зздравната каса.

Според г-н Адемов от Конституционния съд вече са отменили основни елементи от реформата, а по-рано Върховният касационен съд отмени методиката за изработването на областните здравни карти, което означавало, че Москов не се справя със задачите си като министър и трябва да се оттегли от поста.

През последната година ДПС и колегите им от БСП многократно са предупреждавали, че това, което прави здравният министър, е изключително предизвикателство за българското здравеопазване, заяви още Адемов. По думите му решенията, които той предложи, водят до нормативен хаос, предаде "Фокус". С подаването на оставката си Петър Москов ще спаси достойнството и честта си, допълва депутатът от ДПС.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар