Вход | Регистрация

Месец на българските заглавия във Великотърновския театър

4 обичани от публиката постановки ще бъдат играни през януари в старата столица

Месец на българските заглавия във Великотърновския театър
МДТ "К. Кисимов" - Велико Търново

4 български заглавия ще поставят великотърновските актьори през първия месец на 2016 г. Знаковите постановки "Свекърва", "Величието на Асеневци", "Българи от старо време" и "Църква за вълци" ще бъдат играни на сцената на МДТ"Константин Кисимов" на преференциални цени от 5 лв, информират от театъра.

Месецът на българските заглавия ще започне с класическата комедия "Свекърва” по Антон Страшимиров. На 14 януари ще се играе 50-ото юбилейно представление в камерна зала на театъра, както и на 21 януари.

Режисьор е Димитър Шарков, а в постановката участва целият драматичен състав на театъра. В главната роля на свекървата ще бъде Цанка Цанева.

Историческият спектакъл "Величието на Асеневци” ще бъде представен отново на 22 януари в голяма зала. На 26 януари, отново в голяма зала, великотърновци и гостите на града ще гледат "Църква за вълци”.

На 28 януари ще бъде поставено 50-о юбилейно представление на мюзикъла "Българи от старо време” по едноименната оперета и повестта на Любен Каравелов. Режисьор е Марио Николов, музиката е на Асен Карастоянов, а либретото - на Коста Райнов.

Диригент на мюзикъла е Славил Димитров, а сценографията и костюмите са дело на Лидия Къркеланова. В спектакъла освен солистите, хора, балета и оркестъра на театъра участва и фолклорен ансамбъл "Искра" с ръководител Борислав Ангелов.

Актьорът Виктор Терзийски се превъплащава в любимия на всички образ на Дядо Либен, а Милен Иванов играе Хаджи Генчо. За ролята на Павлин специално е поканен солистът на Варненската опера Пламен Долапчиев. Партиите на красивата Лиляна ще изпълнява Миряна Калушкова.

Билетите за всички български заглавия могат да се закупят на касата на МДТ «Константин Кисимов». Началният час на всички спектакли е 19 часа.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар