Вход | Регистрация

Русе 21°C

XV-то изложение в РУ е открито

XV-то изложение в РУ е открито
Снимка: Община Русе

XV-то издание на традиционното изложение на Русенския университет "Ангел Кънчев" бе открито официално вчера. То е посветено на обмена на технологични идеи в широк спектър от индустрии и има за цел да осъществи връзка между бизнеса и научните изследвания.

Сред гостите на откриването бяха кметът на Русе Пламен Стоилов, председателят на Общински съвет е засл. проф. Васил Пенчев, зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост Даниела Шилкова, зам.-кметът по Европейско развитие Страхил Карапчански, генералният консул на Руската федерация в Русе Владимир Климанов, д-р Райнер Шуте, кметове на общини, ръководители на фирми, институции и учреждения.

Ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев обяви, че в тазгодишното издание на изложението участват над 100 фирми и презентира някои от основните акценти в него – модерни земеделски машини, зелени технологии, екологична техника, представена от немски фирми.

За втора поредна година се организира и специализиран панаир на електронна, управляваща, компютърна и телекомуникационна техника. Специален акцент в програмата на Изложението е Националният семинар "Светодиодното осветление", посветен на актуалните енергийни проблеми у нас, новостите в светодиодното осветление и качеството на проектиране в тази сфера. Ще има поредица от презентации, дискусии и работни срещи.

След откриването на събитието, гостите разгледаха изложената транспортна и земеделска техника и павилионите на участниците в изложението.

Изложението ще остане отворено до 11 май.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар