Вход | Регистрация
Русе 21°C

Безработните в Русе намаляват

Английският език е предпочитан по програмата „Аз мога повече“

Безработните в Русе намаляват
Снимка: sxc.hu

С 66 по-малко илии 5 585 души са регистрираните безработни в Русе в края на февруари, отчитат от отдел "Посреднически услуги" в местната дирекция "Бюро по труда"

Според експертите това се дължи на сезонната заетост, като се очаква тенденцията да продължи и през следващия месец. На 16 април предстои организирането на младежка трудова борса във Ветово и обща трудова борса във Военния клуб в Русе на следващия ден. Там безработните ще имат възможност да осъществят директен контакт с работодатели и обучителни организации.

През февруари 446 регистрирани безработни от общината са постъпилите на работа и броят им се увеличава. Със съдействието на трудовите посредници е осигурена работа на 357 безработни.

Обявените свободни работни места са 221. Най-много се търсят машинни оператори, охранители, работници в производството на изделия от дърво, шивачи, готвачи и др.

От започналите обучения на безработни по различните схеми и програми, най-голям интерес има към курсовете по английски език по програмата "Аз мога повече".

Не са малко и работодателите, коитоса кандидатствали по схемата "По-близо до работа", която насърчава териториалната мобилност на работната сила и дава възможност на предприемачи от всички сфери да наемат работници и служители, които живят до 100 км. от работното място.

_____________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



ruse.topnovini.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар