Вход | Регистрация
Русе 21°C

Депутатско уважение към лоялни инвеститори

Въпрос на време е да се увеличат и заплатите на работниците, уверяват народни представители от БСП на среща в Русе

Депутатско уважение към лоялни инвеститори
БСП - Русе

"Уважаваме инвеститорите, които провеждат лоялна политика към българските работници и правителство”, каза народният представител от Коалиция за България Екатерина Заякова по време на среща със собственика на русенския завод за производство на слаботокови електроматериали "Найден Киров”.

Шаул Спивак разказа на депутатите Екатерина Заякова и Добрин Данев за развитието на предприятието през последните години. "Найден Киров” АД в момента реализира продукцията си на вътрешния пазар, в Израел, в арабския свят – Либия, Сирия, Египет, Йордания.

"За последните години оборотът се увеличава и докато през 2001 г. той беше около 3 млн.лева, тази година ще завършим с оборот между 9 и 10 млн. лева”, съобщи пред народните представители Спивак.

Той обясни, че една от мерките, които мениджмънтът взема за подобряване на работните условия и свиване на разходите, е заменянето на старите флуоресцентни лампи, неосигуряващи достатъчно светлина, с енергоспестяващи.

"На един от етажите подмяната струва около 20 хил. лева”, каза собственикът на "Найден Киров”.

Във фирмата работят около 300 човека.

"Разбираме, че е много трудно, но сме готови да бъдем мост между инвеститорите и правителството за решаване на проблеми, тъй като проблемите на инвеститорите са проблеми и на трудовите им колективи”, каза депутатът Екатерина Заякова.

Тя допълни, че правителството е изградено от експерти, които ясно знаят какво трябва да се предприеме за преодоляване на възникналите трудности.

1276639

"Идвам от бизнеса и на мен не ми е чуждо това, което се случва при вас, наистина заплатите не са много високи, но новите инвестиции, благодарение на които се вдига производителността на труда три пъти и се покачва оборота на фирмата през последните години, рано или късно ще се отрази и на заплащането на труда ви, въпрос на време е”. Това каза пред работниците в "Найден Киров” Добрин Данев.

Колежката му Екатерина Заякова допълни, че разбира скептицизма на работниците по отношение на мерките, които се вземат за повишаване на жизнения стандарт на хората, но промените стават бавно и направеното през последната една година е в условия на неистова съпротива.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар