Вход | Регистрация

Русе 21°C

Дунавската стратегия обсъждат на кръгла маса

Дунавската стратегия обсъждат на кръгла маса
Снимка: Булфото

Втората кръгла маса от обществения дебат "Дунавската стратегия - възможност да градим регионите в Европа” започва днес в град Русе. Дебатът е инициатива на българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Мария Неделчева, а нейни партньори са Министерството на регионалното развитие и благоустройството и фондация "Ханс Зайдел”.

Гражданите от населените места по поречието на Дунав в България ще имат възможност да участват в уточняването на съответни проекти и възможните начини на изпълнение на Дунавската стратегията. По този начин Мария Неделчева цели да добави ново проактивно измерение на подхода "отдолу-нагоре” в партньорството между институциите и гражданите.

Изказвания ще направят министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, зам.-министърът на регионалното развитие в Румъния Марсел Болос и представителят на Европейската комисия от дирекция "Регионална политика" Натали Вершелде.

Експозета за възможностите за разработване на различни проекти в рамките на Дунавската стратегия ще направят народният представител от ГЕРБ-Русе Пламен Нунев, кметът на Русе и председател на Асоциацията на Дунавските общини "Дунав" Пламен Стоилов, областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев, Снежина Маринова от Министерството на вътрешните работи, Белин Моллов от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Светлозар Андреев от Комитета на регионите.

Кръглата маса ще се проведе в зала "Европа” на пл. "Свобода” 4 в град Русе.

 

______________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Източник: радио "Фокус"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар