Вход | Регистрация

Русе 21°C

Със 100 л алкохол и 300 кутии цигари – на „сватба“ в Англия

Със 100 л алкохол и 300 кутии цигари – на „сватба“ в Англия

Нашенец подкарал към Великобритания бус, натъпкан с алкохол и цигари за няколко хиляди лева. Според обясненията му пред митническите служители над стоте литра алкохол и стотиците кутии цигари в превозното средство били дар за тежка българска сватба на Острова.

Пътническият микробус със силистренска регистрация е спрян за щателна митническа проверка на Дунав мост от екипи на Митница Русе вчера сутринта. Заедно с водача Н.А. /58г./ в автомобила пътували още четирима "сватбари”.

Инспекторите изброили и описали 310 кутии цигари от шест известни марки. Извадени са и кашони с 42 бутилки от два вида марково уиски, плюс 260 бутилки от 5 вида ракии с общо количество 106 литра. За разкош на "сватбата” били предвидени и 24 броя 200-грамови "пищовчета” мастика.

Макар че стоката била с български акцизен бандерол, Н.А. я пренасял в нарушение на чл. 76а, ал. 1 от ЗАДС, който предвижда подобен трансфер към друга държава от ЕС да се извършва с "опростен придружителен документ”, издаден в 3 екземпляра.

Предвиденото от закона наказание за подобно нарушение е глоба в размер от 200 до 1000 лева. Тъй като в случая става дума за стока в особено големи размери, ще бъде приложен и максималният размер на санкцията.

На нарушителя е съставен акт и стоката е задържана до приключване на административно-наказателното производство.

_____________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар