Вход | Регистрация

Русе 21°C

Хванаха незаконни цигари за 8650 лв. акциз

Цената на 2310-те кутии е за над 17 000 лева, според съдопроизводството

Хванаха незаконни цигари за 8650 лв. акциз
Агенция "Митници"

Над четири и половина мастербокса цигари, натъпкани в тайник, са открили русенските митничари в събота. Дължимият акциз на контрабандната стока от 2310 кутии от известна мартка с надпис "DUTY FREE" била за 8650 лв., съобщиха от Агенция "Митници". Тайникът бил изработен хитро под платформа за превоз на коли.

Малкият товарен автомобил бил спрян около 9:30 часа на трасе "изход” на ГКПП - Дунав мост. В него освен водача Б. Н. /30г./, пътували още двама пътници. Официалната версия била, че пътуват за кола до Австрия.

В хода на проверката, между носещите греди на товарната част на лекотоварния камион, митническите служители забелязали допълнително поставена метална кутия. След демонтиране на покривната ламарина инспекторите установили контрабандната стока.

За случая веднага е уведомен разследващ митнически инспектор и срещу водача Б.Н. е образувано дознание. Тъй като мъжът признал вината си, разследването се води в рамките на "бързо производство”.

Б.Н. заявил, че непознато лице му предложило цигарите и той се съгласил да ги вземи с надежда да ги продаде в Австрия. Закупил ги на цена от около едно евро за кутия.

Цялото количество контрабандни цигари и товарният автомобил са задържани. Тойността на откритите 2310 кутии цигари по цени на съдопроизводството е за над 17 000 лева. Водачът Б.Н. е задържан в Русенския следствен арест.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар