Вход | Регистрация

Русе 21°C

5 института в Габрово и Великотърновско вече притежават Червената книга

Библиотеките на двата областни града, два зоокъта и музей получиха екземпляри от книгата от РИОСВ

5 института в Габрово и Великотърновско вече притежават Червената книга
РИОСВ - Велико Търново

5 екземпляра на Червената книга на Република България предостави РИОСВ – Велико Търново на различни институти в областите В. Търново и Габрово.

Ценното издание в три тома вече е на разположение на посетителите на Регионална библиотека "Априлов – Палаузов" и зоопарка в Габрово, Регионална народна библиотека "П. Р. Славейков" във Велико Търново, на зоокъта в Павликени и на Музея по палеонтология в Елена.

В Информационния център на инспекцията в старата столица Червената книга също може да бъде разгледана както на български, така и на английски език. Неин електронен вариант е публикуван на сайта на РИОСВ – Велико Търново.

Червената книга на Република България е съвместно издание на БАН и МОСВ. В трите тома, обхващащи: "Растения и гъби", "Животни" и "Природни местообитания", са представени 808 вида застрашени растения и гъби, 287 застрашени животни и 166 природни местообитания.

Със събирането на застрашените растителни и животински видове у нас в Червена книга България става шестата държава в света, акцентираща по този начин върху опазването на биоразнообразието на нейна територия.



<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар