Вход | Регистрация
Русе 21°C

Безплатни прегледи на пациенти с миома на матката

От 28 септември до 2 октомври специалисти ще преглеждат в Русе

Безплатни прегледи на пациенти с миома на матката
Снимка: Thinkstock/Guliver

Безплатни прегледи ще правят в Русе на пациентки с диагноза миома на матката. Прегледите ще бъдат през цялата следваща седмица в Многопрофилна болница за активно лечение "Медика – Русе”.

 Доц. Елисавета Вълчева и лекар гинеколог от екипа на МБАЛ "Медика - Русе” ще приемат желаещи между 16 и 18 часа, след предварително записване на телефони 082/830 230 или 0876/ 830 230.

Пациентките ще бъдат насочени за продължаващо лечение при нужда или към лечение по метода емболизация, който е приложен вече на 18 пациенти в лечебни заведения "Медика".

Методът емболизация е въведен тук през миналата година под ръководството на проф. Рареш Никифор от Центрове за върхови постижения ARES, болница Ponderas, Букурещ.

Румънският професор ще бъде гост на предстоящия четвърти практически курс "Русенски ендоваскуларни дни” в Русе. Той ще се проведе между 9 и 11 октомври и в него ще се включат още италиански и български специалисти, които ще представят най-новите методи за лечение на периферно-съдовата болест и емболизации в различни области.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар