Вход | Регистрация
Русе 21°C

Софийски лекари прегледаха безплатно русенчета

Софийски лекари прегледаха безплатно русенчета

НАД 60 ДЕЦА БЯХА ПРЕГЛЕДАНИ БЕЗПЛАТНО В РУСЕ ОТ РУСЕНСКИ И СТОЛИЧНИ СПЕЦИАЛИСТИ


Над 60 деца до 14-годишна възраст бяха прегледани безплатно днес от специалисти от МБАЛ "Медика – Русе” ООД и УМБАЛСМ "Пирогов” - София.  Инициативата е на Лечебни заведения "Медика” и се организира в изпълнение на дейности от Програмата за скрининг на деца и подрастващи за вродени и придобити заболявания, във връзка с решение на Областната комисия по здравеопазване.

След прегледите беше организиран семинар, на който присъстваха медицински специалисти от системата на детските ясли и от здравни и лечебни заведения. Приветствие към участниците и лекторите от името на кмета Пламен Стоилов поднесе неговият заместник по хуманитарни дейности Иван Григоров. Той подчерта, че освен, че ще подпомогне своевременното откриване и лечение на редица заболявания при подрастващите, инициативата ще допринесе и за споделянето и обмяна на добри практики в областта на детското здравеопазване.

На семинара бяха представени три лекции. За ролята на ОПЛ в детската хирургия говори доц.д-р Христо Шивачев. Лекция на тема "Заболяване на горните дихателни пътища” изнесе д-р Асен Меджиджиев. Русенският хирург д-р Пламен Кожухаров представи отделението по обща и детска хирургия на МБАЛ "Медика Русе” ООД.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар