Вход | Регистрация

Русе 21°C

Готвенето е изкуство!

В Русе показаха специалитети като тартар от антипола куду, терин от нилски крокодил, тартар от марокански октопод

Готвенето е изкуство!
Снимка: Thinkstock/Guliver

Русе набира скорост и само за ден от обикновен град се превърна в кулинарна столица.

Че е така, го показаха в шоу професионалисти, които поднесоха екзотични ястия и традиционни български рецепти  по модерен начин. То бе организирано от членовете на Клуба на професионалните готвачи, които представиха най-новите тенденции в своето изкуство.

"Новата тенденция, която се задава, е регионална кухня, след като гурмето вече отмина. Старите забравени "бабини" рецепти са на много добро световно ниво като характеристика и балансиране на вкусове и като качества. Но самата презентация е доста остаряла и трябва да я модернизираме", сподели председателят на клуба шеф Ивайло Димитров, цитиран от БГНЕС.

Негови колеги приготвиха пилешки дробчета по селски, кавърма, салата "Снежанка" по съвършено нов начин. Заедно с тях бяха показани и доста по-екзотични. Публиката видя специалитети като тартар от антипола куду, терин от нилски крокодил, тартар от марокански октопод. Имаше и суши мозайка с облика на Кръстникът на фона на италианското знаме. Особено интересни бяха хлябовете. Единият беше направен с шоколад, а другият с мастило от сепия, синьо сирене, жълтопереста риба тон, риган и сушени домати.

Шоколадовите изкушения се оказаха дори още по-любопитни – освен шоколадовата кула, бяха представени и десерт с бял шоколад и боза "Русе", както и бонбони с пълнеж от бекон.

В Русе предстоят още националното състезание "Готвач на годината" през ноември и гостувания на готвачи от други дунавски страни. 

За още любопитни новини, следете ни и във Фейсбук: https://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар