Вход | Регистрация

Русе 21°C

Пъстър свят - пъстър карнавал!

Домакин на цветната и приказна фиеста бе Русе

Пъстър свят - пъстър карнавал!
Снимка: Община Русе

На карнавал като на карнавал! Прекрасна емоция и много усмивки! Такива чувства вълнуваха вчера Русе.

Стотици жители и гости на града от различни възрасти, облечени в пъстри костюми на приказни герои, фантастични персонажи, интересни същества заеха централните градски пространства.

Началото на карнавала бе дадено в 15.30 часа на сцената на площад "Свобода" с концерт на младите изпълнители от "Нова музика". Трите лъча с участници тръгнаха от аптека "Николови", от Вазата в Парка на младежта и от пространството пред река Дунав. Там с кораб по Дунав акостираха кралят и кралицата на карнавала. Предвождани от множество карнавалери и от духова музика, височайшите гости бяха посрещнати официално на сцената от кмета на града Пламен Стоилов. Той връчи ключа на Русе на карнавалния цар.

"Царю, връчвам ти ключа на този град и през следващите няколко часа ти си господар. Направи така, че тези хора да се забавляват, да са щастливи и да не забравят този прекрасен празник", призова градоначалникът.

Програмата продължи на трите сцени, разположени пред Доходно здание, пред Съдебна палата и пред сградата на Държавна опера – Русе. Водещи бяха бате Енчо, Любомир Фърков и Димитър Туджаров – Шкумбата.

Участниците в карнавала показваха с гордост своите костюми и демонстрираха оригинални и нестандартни решения, свързани с празничното си облекло. За най-атрактивно маскираните деца и възрастни имаше и награден фонд, чиято обща стойност бе 3000 лв.

За всички участници и посетители на карнавала уличен театър "FIRETER" представи спектакъла "Топките", а за доброто настроение на присъстващите по-късно се погрижиха Ангел и Моисей. Изненадите продължиха с лазерно шоу и празнична заря.

XIII-то издание на русенския карнавал се осъществи от Община Русе със съдействието на Фондация "Русе – град на свободния дух".

1399401

1399399

1399402

<< Sever.bg във Facebook >>

 

 

 

 

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар