Вход | Регистрация

Русе 21°C

2000 нови студенти прохождат в РУ

2000 нови студенти прохождат в РУ
Областна администрация - Русе

Днес бе официално открита новата академична година в Русенския университет.

Сред официалните лица на събитието бяха генералният консул на Руската федерация в Русе Татяна Грушко заедно с Марина Сергунина - вицеконсул, русенският митрополит Наум, зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, председателят на Общински съвет – Русе засл. проф. Васил Пенчев, ректорът на Русенския университет "Ангел Кънчев” проф. д.т.н Христо Белоев и др.

В своето приветствие от името на Областният управител Симеон Иванов, неговият заместник Валентин Колев отбеляза, че със своите достижения и дългогодишните си традиции Русенския университет, заема заслужено място на авторитетен образователен и научен център. А висшето учебно заведение безспорно е едно от водещите в България, в което се обучават висококвалифицирани и конкурентни специалисти.

И по думите на кмета Стоилов силно впечатление прави активната дейност на екипите на университета в осъществяването на различни международни проекти – повече от 20 международни програми за сътрудничество с партньори от 40 държави от Европа, Азия и Америка.

Проф. Христо Белоев, ректор на университета припомни на присъстващите как се е развил университета през годините и специално акцентира на факта, че за пръв път учебната година се открива в построения с дарения от русенеца Игнат Канев – "Канев център".

Новата академична година в Русенския университет ще стартира с над 2000 нови студенти, подчерта още ректорът.

1395047

1395037

Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар