Вход | Регистрация

Русе 21°C

Даровитите деца на Русе за 2015 г. бяха отличени официално

17 100 лв.отпусна през миналата година Общината по Програма за даровити деца, както и 9 едногодишни стипендии

Даровитите деца на Русе за 2015 г. бяха отличени официално
Снимка: Община Русе

Деца с изявени дарби от град Русе за 2015 година бяха отличени на церемония вчера в Доходното здание. На събитието присъстваха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, зам.-кметът г-н Иван Григоров, зам.-кметът г-н Димитър Наков, директор дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова, директори на училища, преподаватели, треньори, родители и гости.

Най-изявените през миналата година ученици в различни области получиха грамоти и благопожелание от кмета Пламен Стоилов.

222-ма възпитаници на 15 общински, 5 държавни и 1 частно училища получиха допълнително материално стимулиране през 2015 година на стойност 17 100 лв.

Средствата са от предвидените в бюджета на Община Русе за подпомагане на деца с изявени дарби, отпуснати по Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2015 год., за насърчаване на творческите заложби и потребности чрез еднократно финансово подпомагане или предоставяне на годишна стипендия.

9 деца получиха едногодишни стипендии в размер на 135 лв. месечно. 6 от тях са ученици от Математическа гимназия "Баба Тонка”, двама са ученици от Средно общообразователно училище за европейски езици "Св. Константин-Кирил Философ” и един от Английска гимназия "Гео Милев". Те са завоювали призови места на Национални олимпиади, конкурси и спортни първенства.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар