Вход | Регистрация
Русе 21°C

Откриват Дом Монтесори и Център по Валдорфска педагогика в Русе

Иновативните форми на обучение чрез изкуство и без усилие ще се преподават и в Русе

Откриват Дом Монтесори и Център по Валдорфска педагогика в Русе Валдорфска кукла
Снимка: Pinterest

Първият Дом Монтесори и първият Детски занимателен център по Валдорфска педагогика "СТАСИ” ще отворят врати в Русе от 14 април.  В Дом Монтесори ще се обучават деца над 3 години в специално подготвена среда, която наподобява семейния дом.

Детското развитие и самоусъвършенстване ще се подпомага от популярните в цял свят Монтесори методика и Валфдорска педагогика. Те се прилагт успешно както при деца с нормално психо-физическо развитие, така и при деца с увреждания.

Ще бъдат сформирани групи до 6 деца, за които са предвидени арт-занимания -  музика, рисуване и приложни изкуства, чрез които децата ще отварят сетивата си и ще се обучават чрез изкуство без усилие.

Екип от дипломирани психолзи и педагози ще се грижат за детското развитие и възпитание. За родителите на децата са предвидени обучения в позитивно родителство и безплатни психологически консултации.

Дом Монтесори и Детски център "СТАСИ”  нямат аналог в града и са първите, които ще прилагат обучителните методи Монтесори и Валдорфската педагогика. Центрове Монтесори  в страната има единствено в София, Пловдив, Бургас и Варна.   

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар