Вход | Регистрация
Русе 21°C

Откриха клуб по роботика за 11 хил.лв.

Ученици от 5-ти до 12-ти клас ще се обучават да програмират и управляват дистанционно роботи

Откриха клуб по роботика за 11 хил.лв.
МГ "Баба Тонка" - Русе

Клуб по роботика беше официално открит в МГ "Баба Тонка” – Русе вчера. Оборудването, с което разполага, е единственото в страната.

Клубът е резултат от съвместния проект на гимназията и Училищното настоятелство. За стартирането му са инвестирани близо 11 хил.лв. – 8 711 лв. от Настоятелството и 2 128 лв. от бюджета на училището.

14 са записаните вече ученици от различни класове, които ще усъвършенстват уменията си по програмиране и дистанционно управление на роботи.

Официални гости на откриването днес бяха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, началникът на РИО на МОН Димитър Райнов, зам.-ректорът на РУ "Ангел Кънчев” проф. д-р Михаил Илиев и Гаврил Ганчев – член на Обществения съвет към Фонд "Математика на бъдещето”. Сред присъстващите бяха и доц. Георги Христов и доц. Пламен Захариев от катедра "Телекомуникации” на РУ.

1463373

Събитието беше открито от директора на МГ "Баба Тонка” Митко Кунчев. Два лаптопа, два мултимедийни проектора и един настолен компютър дариха на училището председателят на Училищното настоятелство и зам.-кмет на Община Русе Наталия. Дарението е на стойност 4 577 лева, предоставени от фонд "Възпитаници на МГ” към Училищното настоятелство.

Ръководител на Клуба по роботика е Донка Симеонова, старши учител по Информатика и Информационни технологии. Той е създаден, за да отговори на засиления интерес към роботиката сред учениците от МГ "Баба Тонка". Чрез практическото приложение на знанията по физика, информационни и комуникационни технологии, математика и информатика, те ще развият и ще затвърдят уменията си в тази перспективна научно-техническа област.

Планира се курсът по роботика от извънкласен да стане задължителен за всички ученици, като част от обучението по информационни технологии.

1463372

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар