Вход | Регистрация
Русе 21°C

Веселин Топалов се изправя срещу братя Пулеви в уникален шахматен мач

Албена е домакин на звездното шоу

Веселин Топалов се изправя срещу братя Пулеви в уникален шахматен мач

Албена е домакин на уникален шахматен мач. Световният шампион гросмайстор Веселин Топалов се изправя срещу Дрийм тийм. В отбора мечта влизат световните звезди на бокса - братята Кубрат и Тервел Пулеви, както и две талантливи деца в шахмата – златните момчета и шампиони на ЕС от 2016 година Момчил Петков и Деян Самуил Костов. Звездният шахматен мач ще се проведе на покрива на най-новия хотел по родното ни Черноморие – "Парадайз Блу". Мачът под небето ще бъде запечатан от дрон, тв камери и фотографи.

"Посланието на събитието е световният шампион Веселин Топалов символично да предаде шафетата на две талантливи деца, които искат като него да станат световни шампиони и достойно да представят страната ни в един от най-древните и интелигентни спортове. Традицията на Албена в този спорт датира още от основаването на комплекса преди почти 5 десетилетия и ние не само я съхраняваме, но и развиваме като основахме шахматна академия, организираме турнири, кампове, както и интересни инициативи като предстоящата, с която рекламираме българския спорт, шахмата, страната ни и родния туризъм. Основната цел обаче е талантливите деца, окриляни от силния дух на братята Пулеви, да получат мотивацията за още по-големи успехи", заяви Руслан Йорданов – старши мениджър "Спорт" в "Албена” АД.  

Фондация "Веселин Топалов" организира летен шахматен лагер в Албена до 27 юли 2017 г. Събитието се провежда в партньорство с шахматен клуб "Сейнт Луиз” и финансовата подкрепа на Американското посолство в България.

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар