Вход | Регистрация

Русе 21°C

Градската култура - тема на дебат в Русе

Бъдещото архитектурно развитие на града ще се обсъжда на фестивал

Градската култура - тема на дебат в Русе
Снимка: Север.бг

Граждански дебат, свързан с развитието на архитектурата и градоустройството на крайдунавския град, под надслов "Визия за Русе", ще се проведе днес. Мястото на събитието е в Дом Канети, а часът е 18:30 ч. Организатори са МД "Е. Канети" и "Червената къща".

Целта на дебата е да се представят различните гледни точки на всички заинтересовани страни (архитекти, инвеститори, местна власт и др.) и активните граждански групи, като се изложи ясна бъдеща визия на бъдещото градоустройство на Русе.

От 21:00 ч. пред Доходното здание зрителите на русенския фестивал ще могат да се насладят на аудиовизуалната импресия на "Звуци и картини от Русе", съчетаваща музикално и дигитално съдържание, структурирана в осем епизода.

Проектът е на Сдружение "Европейски пространтства 21". Експерименталният пърформанс ще се реалицира с помощта на Биг Бенд - Русе с диригент Димчо Рубчев.

Малка детска работилничка, създадена специално за Еньовден, ще очаква малчуганите на 25 юни от 17:00 ч, отново пред Доходното здание. Организатор е Общинският детски център за култура и изкуство.

В рамките на целия ден ще се провежда фотоинсталацията "Аз в Русе", дело на Международно дружество "Елиас Канети", всички могат да се включат.

От 21:00 ч. пред Съдебната палата талантливите деца на Студио модерен балет "Фрийдъм" ще зарадват русенци със своя мултимедиен спектакъл "Имало е някога". Хореографи на спектакъла са Анита и Алекс Асенови, а автор на мултимедията е Бояна Шандуркова.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Източник: Община Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар