Вход | Регистрация
Русе 21°C

Депо за нелегални цигари разбиха митничари

Депо за нелегални цигари разбиха митничари
Митница Русе

Митничарите в Русе се натъкнаха на ново депо за дистрибуция на нелегални цигари и алкохол. То се е намирало в ресторант и прилежащ към него частен дом. По време на акцията проведена в сряда вечерта в русенския квартал "Долапите" са заловени общо 610 кутии цигари без бандерол и 171 литра спирт.

Докато обектът е бил под наблюдение разследващите инспектори забелязали лек автомобил, който е спрял на задния вход на къщата, а шофьорът си напазарувал цигари на едро. Веднага след това митническите служители спрели колата за проверка и открили вътре 110 кутии цигари. Колата управлявал 28-годишният Х.Х. от Русе.

Автомобилът и водачът са задържани.   Срещу Х.Х. е образувано дознание.

Минути по-късно разследващите митничари успели да задържат и самия собственик на имота-депо. Това е 38-годишен мъж. При проверка на автомобила му са открити 500 кутии цигари от същата марка, натъпкани в черен найлонов чувал.

Веднага след тези разкрития, мобилна митническа група претърсила дома на П.Б. и се натъкнала на общо 171 литра алкохол без документи за произход и платен акциз. При измерването на алкохолния градус се оказало, че става дума за чист спирт с алкохолно съдържание над 95 градуса. Количеството е съхранявано в два бидона и дамаджана, а в близост до тях са открити и 5-литрови бутилки с дестилирана вода, която се използва за разреждане на спирта и забъркване на различни "маркови” питиета – водка, бренди, уиски и др.

За 500-те кутии цигари срещу П.Б. също е образувано дознание и автомобилът му е иззет заедно с откритото количество тютюневи изделия. За намерения алкохол с неясен произход и без платен акциз е съставен протокол и ще бъда потърсена административна отговорност. Дължимият акциз за откритото количество спирт е 1793 лева, а предвиденото от закона наказание е удвоеният размер на акциза, но не по-малко от 1000 лева.

От началото на годината до сега в Митница Русе са заведени общо 85 дознания.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg

 

 

 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар