Вход | Регистрация

Русе 21°C

Кампанията по обличането на абитуриенти в Търновско приключи

Три фирми и едно частно лице осигуриха тоалети и аксесоари на 31 деца от Домове и семейства в областта

Кампанията по обличането на абитуриенти в Търновско приключи
Снимка: Север.бг

Кампанията по обличането на абитуриенти за област Велико Търново приключи. Днес още 6 момчета от СУПЦ - Горна Оряховица премериха костюми в модна къща "Аполон груп" и взеха тоалети, според номера, и за още 11 свои съученици, които не присъстваха по уважителни причини. Общо 31 деца получиха своите празнични тоалети за първия си бал от 3 фирми и едно частно лице.

Модната къща пое основно обличането на момчетата по инициатива на депутата Христо Христов, и това не се случва за първи път, съобщи председателят на Националното сдружение на сираците Слави Михайлов и организатор на кампанията. Както сподели и управителката на магазина Кристина Банкова, трябва да сме съпричастни към децата, които са в трудно положение и да не се боим да им подаваме ръка.

Между 140 и 300 лева варира цената на костюмите, които си избраха момчетата. Отделно бяха избрани подходящи ризи и вратовръзки.

Видимо момчетата бяха много щастливи от суетенето около тях. Чувстваха се важни и обичани. Споделиха, че с нетърпение чакат мига, когато ще бъдат като всички останали деца - облечени в красиви дрехи и участващи в празничен купон по случай завършването. Някои се надяваха да имат възможността да отидат на бала в президентството и да се видят със свои приятели и връстници в София. Споделиха още, че очакват да намерят разбиране и по отношение намирането на работа.

Както по-рано Север.бг писа, на 9 април в гранд-хотел "Янтра" ще се проведе трудова борса, на която около 15 фирми ще презентират дейността си и абитуриентите, облечени в тоалетите си,  ще имат възможност да създадат личен контакт с работодатели, с оглед реализация на трудовия пазар.


____________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg










Докладвай за нередност в статията
Добави коментар