Вход | Регистрация

Русе 21°C

Предотвратиха голяма сума нелегални евро и долари

Част от парите са открити в единия от шофьорите на влизащ в страната румънски туристически автобус и в някои от пътниците

Предотвратиха голяма сума нелегални евро и долари
Снимка: Thinkstock/Guliver

Русенски митнически инспектори предотвратиха опит за нелегално пренасяне през Дунав мост на огромна сума пари. Това са 67 685 евро и 7 364 долара. Акцията е извършена съвместно със служители на Гранична полиция.

Част от парите са открити в единия от шофьорите на влизащ в страната румънски туристически автобус и в някои от пътниците.

Първоначално шофьорът А.К. декларирал 10 800 евро. При последвалата митническа проверка у него са открити общо 20 250 евро и 4 128 долара. Другите суми са били в пътуващи, опаковани в пачки по 5 и 10 хиляди евро. Митничарите забелязали, че парите са опаковани и вързани по един и същ начин и това събудило подозренията им, че сумите са от една пратка.

Все пак, накрая пътниците признали, че пачките са им раздадени преди преминаването на границата от А.К. и стюардесата на автобуса, за да могат безпрепятствено да ги пренесат.

За случая веднага е уведомена Окръжна прокуратура – Русе и органите на МВР.

Образувано е дознание за нарушение на Валутния закон и пренасяне на валутни ценности в особено големи размери. Водачът А.К. е задържан в Русенския следствен арест с прокурорска мярка за 72 часа.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар