Вход | Регистрация

Русе 21°C

"Да, България" и ДСБ се обединяват?

"Да, България" и ДСБ се обединяват?

От "Да, България” са отправили покана за взаимодействие към опозиционните демократични сили, съобщи във Варна лидерът на движението Христо Иванов. На този етап се водят разговори с ръководството на ДСБ. Подробности за евентуално обединение ще бъдат изнесени, когато се стигне до конкретни договорки.

Не всички десни сили са опозиционни, поясни Иванов и уточни, че визира само "партии, които са показали действия за българската демокрация по същество”. Основна цел на "Да, България” е до края на годината да изгради структури и да присъства във възможно повече областни градове. Партията е позиционирана в ясна опозиция на всички парламентарно представени сили, заяви нейният лидер, според когото Народното събрание няма да довърши мандата си. 

"Всяка от парламентарно представените сили има интерес да се възползва от това да отвлича България от демократичния й път и да я води към авторитарно управление и задкулисие. Ние поставяме темата дали България ще удържи европейския си път, или ще поеме по авторитарния”, коментира Иванов.

Варна е сред градовете, в които движението вече е учредило местна структура. Лидер на областната организация е юристът Нелко Начев. В нея влизат още бизнесменът Мартин Демирев, търговецът на художествени изделия Николай Капитанов, адвокатът Владимир Скочев, икономистът Никола Захариев и IT специалистът Свилен Желев.

Политическата сцена във Варна не е от най-лесните, тъй като това е град с характер, посочи Христо Иванов. Местната структура ще бъде натоварена със задачата да търси локалните проблеми и да ги превръща в национални, както и да печели доверието на варненци.
  

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар