Вход | Регистрация
Русе 21°C

Три приоритета стоят пред управленците на Русе

Градоначалникът Пламен Стоилов се отчете пред Общинския съвет

Три приоритета стоят пред управленците на Русе
Снимка: Община Русе

"Кметският екип ще продължи да работи по реализирането на трите основни приоритета в управленската ни програма: превръщането на Русе в притегателен център за инвестиции, иновации и работа; в привлекателно място за живеене и в община с европейска култура и културен туризъм!". Това обещава кметът на Русе Пламен Стоилов пред Общинския съвет по време на ежегодния годишен отчет за изпълнението на Програмата за управление на Община Русе за съответния мандат. Тя е пряко обвързана с Общинския план за развитие на Община Русе.

Работата през двегодишния си мандат градоначалникът отчита като упорит труд за последователно постигане на основните приоритети в управленската програма.

"Отчитайки негативните тенденции в социално-икономическото развитие на Русе през последните години, съществен акцент в нашата работа е създаването на благоприятни условия за развитие на местната икономика и повишаване стандарта на живот на русенци. Усилията ни са насочени към разработването и реализирането на финансирани с евросредства проекти, които имат съществен принос за постигането на поставените цели. Общата стойност на привлечените средства по европейски проекти възлиза на над 187 млн. лв.", отчита Стоилов.

През втората година от мандат 2011-2015 г. на Пламен Стоилов, Русе се включи и в престижната надпревара за Европейска столица на културата през 2019 г.

"Решението ни да участваме в тази инициатива е продиктувано от желанието да утвърдим града ни като културно средище в Дунавския регион и да използваме културата като средство за градско възстановяване и икономически растеж.", е обяснението на градоначалника.

Той поясни, че постигнатото до момента се дължи и на подкрепата на Общински съвет Русе. Стоилов изрази увереност, че ползотворното им съвместно сътрудничество ще продължи и през следващите години на управление в името на просперитета на Община Русе и нейните жители.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар