Вход | Регистрация
Русе 21°C

"Процесът "Мерилин Монро" с премиера в Русе

"Процесът "Мерилин Монро" с премиера в Русе
Държавна опера - Русе

Камерна опера с артистичното име "Сцена Ателие” ще отвори врати днес, 29 октомври, в зала Филхармония в Русе. Официалното откриване ще бъде с премиерния спектакъл на талантливия режисьор Огнян Драганов "Процесът Мерилин Монро”.

Спектакълът ще дирижира Андрия Павлич /Босна и Херцеговина/, а костюмите са дело на Първолета Чавдарова – Летиция. Участват: Стоян Стоянджов, Пламен Троански, Анита Шишкова, Теодора Чукурска, Пламена Ангелова, Евгения Явашева, Илия Деведжиев и Студио за модерен балет "Фрийдъм".

"Процесът "Мерилин Монро" е последната творба на известния композитор Роланд Баумгартнер (1955). Сюжетът разглежда именуването на улица във Виена с името Мерилин Монро. Група граждани завеждат дело срещу решението на Кметството.

Красотата поражда ли омраза? Една параноя никога ли не е безпочвена? Това са двата основни въпроса, на които се търсят отговорите в постановката. Ще оживеят познати и непознати моменти от живота на именитата актриса, които със социалната си проекция в живота на САЩ през 50-те и 60-те години на миналия век, пораждат противоречиви реакции. От актриса-икона до "уличница”. Именно затова е образуван съдебен процес, в който й се дава възможност с всички средства да се защити. А дали това е възможно, решава публиката /журито от съдебни заседатели/, провокирана в края на операта-съдебен процес да даде своя глас "за" или "против".

Държавна опера-Русе предлага на своите почитатели сувенир – тенис фланелка, специално изработен за премиерата на камерната опера "Процесът Мерилин Монро”, която ще се състои на 29 октомври от 19.00 часа на сцената на зала Филхармония – новата сцена за нестандартни и интригуващи артистични инициативи.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар