Вход | Регистрация

Русе 21°C

Важни гости в Русе за премиерата на операта "Катерина Измайлова"

Вицепремиерът и директор на Виенската опера ще гледат новата постановка

Важни гости в Русе за премиерата на операта "Катерина Измайлова"
Русенска опера

Новата постановка на операта "Катерина Измайлова” от Дмитрий Шостакович ще бъде представена за първи път днес в рамките на международен фестивал "Мартенски музикални дни”. Спектакълът на Русенската опера е под патронажа на вицепрезидента на Република България Маргарита Попова и ще започне в 19 ч.

Вера Немирова е режисьор на постановката, представена в модерен стил със смели авангардни решения. Диригент е Найден Тодоров, а сценограф и автор на костюмите - художничката Димана Латева.

Целият състав на Русенската опера ще се включи в операта - солистите Мария Цветкова, Петър Костов, Пламен Бейков, Александър Баранов, Теодора Чукурска, Петя Цонева, Момчил Миланов, Георгиос Филаделфевс, Стоян Стоянджов, Владимир Попов.

Вицепрезидентът Маргарита Попова ще бъде сред гостите в залата. Ще присъства и телевизионен екип от австрийската телевизия "Сервус" заедно с дългогодишният директор на Виенската Щатс опера Йоан Холендер.

Преди 50 години операта "Катерина Измайлова” е представена за първи път от бащата на Вера Немирова Евгени Немиров. Тогава самият композитор Шостакович е бил в Русе и е работил със състава на театъра.

Преди премиерата на операта ще бъде показана изложба и видеопърформанс с документални кадри, предоставени от Златния архив на Българската национална телевизия.

<< Sever.bg във Facebook >>       








Докладвай за нередност в статията
Добави коментар