Вход | Регистрация
Русе 21°C

Доброволчеството - съпричастност към човешкото страдание

Доброволчеството - съпричастност към човешкото страдание
inm.com

Всеки може да бъде доброволец, само трябва да мисли и за други освен за себе си. От 1985 г. насам на днешния ден, 5 декември, се отбелязва Международният ден на доброволеца.

През 2001 г. Международното червенокръстко движение официално открива и своята световна кампания в подкрепа на доброволчеството.

Тази година Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец ще се фокусира върху увеличаващия се брой доброволци, които работят в различни сфери на хуманитарното подпомагане – от ситуация на конфликти, спешна медицинска помощ, бедствия, до ежедневната работа при висок риск и предизвикателства.

Затова днес почитаме доброволците, които бяха ранени или убити и честваме всички доброволци, които се сблъскват с реална заплаха или с опасност за живота си, но продължават да работят с най-уязвимите и нуждаещите се.

Хилядите доброволци на Българския Червен кръст са хора с различни професии, възраст и социално положение. Това, което ги обединява, е тяхната съпричастност, готовността им безкористно да отдават времето и труда си, облекчавайки човешкото страдание. Честит празник!

<< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар