Вход | Регистрация
Русе 21°C

Международното биенале на миниатюрата започва в Русе

185 творци от цял свят представиха свои произведения в областта на изящните изкуства и фотографията

Международното биенале на миниатюрата започва в Русе

Петото издание на Международното биенале "Изкуството на миниатюрата" ще бъде официално открито днес, 5 ноември, от 17 ч. В ХГ"Русе". 185 автори от цял свят се включиха за участие в биеналето с близо 700 творби.

От тях жури подбра 156 автори от България, Сърбия, Румъния, Италия, Австрия, Австралия, Корея, Турция, Франция. Темата на поредното издание е "Пентименто. Умението да коригираш себе си.”

Победителите в конкурса ще бъдат обявени тази вечер, като за тях са предвидени както парични, така и предметни награди. Една от тях ще им бъде присъдена от самата публика на изложбата.

Изложбата може да бъде разгледана до 29 ноември.

Международното биенале "Изкуството на миниатюрата" се провежда от 2007 г. На всеки две години. Идеята за организирането му е да популяризира и насърчава създаването на миниатюрни произведения на изящните изкуства и фотографията.

Организатор е Художествена галерия – Русе със съдействието на Община Русе, Дружество на художниците – Русе, Съюз на българските художници и се организира под патронажа на Кмета на Община Русе.


<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар