Вход | Регистрация

Русе 21°C

Уикенд туризъм - Русе за 11-ти път

Министърът на туризма ще посети изложението и Осмия фестивал на туристическите забавления

Уикенд туризъм - Русе за 11-ти път

Единадесетото издание на туристическото изложение "Уикенд туризъм Русе" ще бъде открито днес от 14 ч. То ще се проведе до 15 май в Доходното здание. Заедно с него ще се състои Осми фестивал на туристическите забавления и анимации, като и към двете събития се забелязва повишен интерес.

Специално за "Уикенд туризъм Русе" в града ще пристигне министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя ще посети изложението утре, 14 май, от 11 ч. В 12 часа министърът ще присъства на кулинарна демонстрация и на презентация, която е част от Фестивала на туристическите анимации и забавления.

Регистрирани за участие са рекорден брой изложители – 125 компании с повече от 400 участници. Те ще разположат своята продукция на 55 павилиона и 12 обособени щандове на открито.

В тазгодишното изложение има нови категории - "Улични артисти" и "Традиционни ястия от Русенския край". Акробати, клоуни, улични музиканти, импровизатори и жонгльори ще забавляват минувачите на четири специално означени места по обновената пешеходна зона на ул. Александровска от пл. "Свобода" до пл. "Ал. Батенберг". В шоуто на Клуба на професионалните готвачи - Русе ще бъдат демонстрирани типични за Русенския край гозби, а майстори на разнообразни традиционни занаяти от цяла България ще обогатяват програмата.

Най-добрите групи за исторически възстановки в България отново са традиционни участници. Центърът на Русе ще бъде оживен от присъствието на прабългарите от БАГАТУР, средновековните млади хора от ЧИГОТ, воините от Легио Прима Италика от Свищов. За пръв път идва групата за възстановки АБРИТУС от Разград.

Наградите на Фестивала са художествено изработени грамоти и скулптури за Големите награди. Председател на журито тази година е проф. Албена Георгиева от ИЕФЕМ към БАН. Церемонията по награждаване ще бъде на 14 май от 19 ч.

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ се утвърждава като единственото в България изложение за туризъм и развлечения през почивните дни, като краткосрочна, но интензивна дестинация с привлекателни предложения за семеен туризъм. Осмият Фестивал на туристическите забавления и анимации налага собствен облик като уникален за България форум за изяви и състезание на продукти и програми, които добавят стойност на туристическите дестинации.

Събитията се финансират по Програмата за развитие на туризма на Община Русе, с подкрепата на Министерството на туризма.

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар