Вход | Регистрация
Русе 21°C

"Дунав 8806" е новият стар шампион по баскетбол

Лично кметът на Русе им връчи парична награда за постигнатия висок резултат

"Дунав 8806" е новият стар шампион по баскетбол
Снимка: Община Русе

"Благодаря, момичета! Вие сте уникални! Вашата победа е най-хубавият подарък за празника на Русе - 6 май". С тези думи приветства момичетата от баскетболния тим "Дунав 8806" кметът Пламен Стоилов.

"Сините феи” за четвърти път завоюваха шампионската титла по баскетбол при жените в България. Те бяха специални гости на градоначалника, заедно с треньора на отбора Георги Божков, президента на клуба Красимир Трифонов и представителя на УС на клуба Иван Иванов. 

Стоилов изтъкна, че за трета поредна година Русе има своя баскетболен триумф и това го прави особено горд. Той благодари на състезателките от името на всички русенци и подчерта, че отборът безапелационно е доказал лидерската си позиция в България. "Вашата победа и начинът, по който се борите са мотивиращи. Вие доказвате, че когато се бориш успяваш", заяви кметът.

На свой ред шампионките благодариха на администрацията за подкрепата и за последователността в работата за популяризиране на баскетбола в Русе.

В края на срещата, Пламен Стоилов връчи на президента на клуба парична награда за постигнатия висок резултат, а на всяка състезателка поднесе букет цветя.

Баскетболистките на "Дунав 8806" - Русе защитиха титлата си в родния шампионат в петата решителна среща с "Левски" в Русе като надделяха със 76:61 и взеха серията с 3:2 успеха.

1269767

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар