Вход | Регистрация

Русе 21°C

100 работници шетат по Спортната зала

100 работници шетат по Спортната зала
Снимка: Община Русе

Как върви строителството на Спортната зала в Русе провери кметът Пламен Стоилов.

Заедно с него обекта посетиха зам.-кметовете Страхил Карапчански и Димитър Наков, главният архитект на Община Русе арх. Живка Бучуковска, както и изпълнителният директор на "Проект Русе" Георги Пейчев.

Към момента малко повече от 100 работници са ангажирани със строителството на емблематичната сграда.

Под голямата трибуна се работи по вентилацията и климатизацията на обекта. Предстои да се постави и изолацията. Съвсем наскоро бе закупено и доставено оборудване за над 1,5 млн. лева. Паралелно се работи както по голямата зала, така и по двете тренировъчни, които са с размери 57 на 32 метра и височина 7,60 метра, фитнес залата, съблекалните и асансьора за инвалиди, който ще стига до всички нива.

Освен довършителните дейности по съоръжението сред които окачените тавани, настилки и облицовки, остава да се работи още по осветлението на залата и монтажа на спортното оборудване.

През зимата дейностите по обекта няма да спират, а акустиката на залата ще е отлична.

Кметът Пламен Стоилов увери, че в същото време Община Русе, която е собственик на подземните гаражи, ще търси финансиране за довършването на паркинга с близо 1 100 места.

Строителството на Спортната зала е започнало през 80-е години на миналия век. Очаква се тя да бъде завършена окончателно през 2015 година, информират от Общината.

1367162

1367163

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар