Вход | Регистрация
Русе 21°C

Атанас Голомеев и Любо Ганев се включват в инициативата "Дни на баскетбола и волейбола"

Дните започват днес в центъра на Русе

Атанас Голомеев и Любо Ганев се включват в инициативата "Дни на баскетбола и волейбола"

Демонстрации на баскетболни и волейболни техники ще покажат спортистите Атанас Голомеев и Любо Ганев в центъра на Русе. Това ще стане в рамките на събитието "Дни на баскетбола и волейбола в Русе", които се провеждат днес и утре по баскетбол и на 26 и 27 април по волейбол като част от кампанията "Русе – Европейски град на спорта".

Днес Атанас Голомеев, който е сред най-добрите баскетболисти на близкото минало у нас, се срещна с кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Г-н Стоилов изрази радостта си, че спортист от такава величина ще се включи в кампанията, за да бъде пример за младите.

Русенският университет "Ангел Кънчев" е организатор на събитието, което стартира от 17.00 часа днес пред Съдебната палата в Русе.

В спортните дни ще се срещнат  студентските отбори по баскетбол и волейбол, както и отборите по двата спорта на ПГЕЕ "Апостол Арнаудов", баскетболният отбор на ПГИУ "Елиас Канети" и волейболният отбор на МГ "Баба Тонка". Тематични турнири ще се състоят на откритите спортни площадки на спортния комплекс на университета.

Спортният проект се реализира по програма "Русе - Европейски град на спорта 2016", с финансовата подкрепа на Общинска фондация "Русе - град на свободния дух" и ВН - социален проект на Еконт.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар