Вход | Регистрация

Русе 21°C

Русе с европейски и вицешампиони по бокс - обновена

Русе с европейски и вицешампиони по бокс - обновена

Един златен, два сребърни и един бронзов медал от европейското първенство по бокс спечелиха българският национален отбор, воден от Павел Сяров. Златото и двете сребра са за боксов клуб "Русе".

Стойка Петрова стана европейски шампион в кат. до 51 кг, след като рускинята Саяна Сагатаева се отказа да се качи на ринга на финала първенството.

Севда Асенова стана европейски вицешампион след като загуби с 3:0 в кат. до 48 кг. 

Вторият вицешампион е отново състезателка на БК "Русе". Светлана Каменова е втора на стария континент след оспорван мач и загуба по точки от рускинята Зинаида Добринина. Тя се състезава в кат. до 57 кг.

1301963

"Щастлива съм за себе си, като цяло четири медала от пет участници не са никак малко" , това бяха първите думи на Стойка Петрова, състезателката на боксов клуб "Русе", след награждаването й в Букурещ като европейски шампион по бокс за жени в категория до 51 кг.

Боксьорката изрази съжаление, че титлата се изплъзна на другата наша националка - Светлана Каменова. Според Стойка Петрова Светла е заслужавала също златото. 

Шампионката вече насочва своя поглед към подготовката  за световното първенство, което предстои през ноември. "И така стъпка по стъпка, живот и здраве, до следващата Олимпиада", пожела си Петрова. 

По брой и вид на медалите отборът на България е на второ място след тима на Русия.

Най-големият успех на това европейско първенство - този на Стойка Петрова, всъщност дойде много преди официалните финали, коментират в боксов клуб "Русе".

1301965

Истинският финал в категория до 51 кг бе в срещата на българката с олимпийската шампионка Никола Адамс още на четвъртфиналите, когато Стойка бе непоколебима в отстраняването й след двегодишен непрекъснат успех на ринга. Дори английските медии отбелязаха, че Адамс е била отстранена от опитна българка. 

1301964

Водният от русенеца Павел Сяров национален женски отбор се представи блестящо пред аудиторията в зала "Поливалента" в румънската столица. Това бе отбелязано и от официалния сайт на първенството, който на два пъти постави българките под рубриката "Тим на деня". 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар