Вход | Регистрация

Русе 21°C

Русенка - 6-та на Европейското по вдигане на тежести за кадети

Русенка - 6-та на Европейското по вдигане на тежести за кадети

Русенката Надежда-Мей Нгуен, която е възпитаничка на русенския тежкоатлетически клуб "Русе” завърши шеста в категория до 44 килограма, на стартиралото вчера Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети в полския град Чеханов.

Надя, която е придружавана на състезанието от единия от треньорите на ТСК "Русе” Радослав Атанасов, успя да събере двубой от 123 кг. в двете движения. 56 килограма е постижението на Надежда в изхвърлянето. С това, тя успя да изравни държавния рекорд в тази категория поставен през 2005 година. В изтласкването русенката записа резултат от 67 килограма.

Днес на подиума в полския град Чеханов излиза още един възпитаник на ТСК "Русе” - Стилиян Гроздев, който ще се състезава в категория до 56 кг.  

Тазгодишното Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети, се провежда между 28 април и 3 май в Полша. То е квалификация за младежката олимпиада, която ще се проведе през август тази година, а надеждите на България са да защити по една квота при момчетата и момичетата.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар