Вход | Регистрация
Русе 21°C

Спортна зала за 700 бона има вече Русе

Спортна зала за 700 бона има вече Русе
Снимка: Община Русе

Мултифункционална училищна зала за 700 000 лева откриха в Русе.

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов, народният представител Пламен Нунев и директорът на СОУ за европейски езици "Свети Константин-Кирил Философ" прерязаха официално лентата.

Символичната първа копка на залата бе направена на 17 септември 2012 г. от тогавашния вицепремиер и финансов министър Симеон Дянков. На 16 ноември 2013 г. започна изпълнението на строежа. В учебната 2014/15 година, построената за 700 000 лева зала, ще функционира по предназначение.

Водосвет за здраве отслужи отец Марин. Той предаде и поздрави към русенската общественост от патриарх Неофит.

Кметът Пламен Стоилов призна, че е имало много проблеми, докато се построи залата, но благодарение на общите усилия, спънките са били преодолени и днес мултифункционалната зала бе открита. "Надявам се, че догодина през февруари ще открием и голямата Спортна зала на Русе", каза Стоилов и пожела на ръководството на училището от тази зала да излезе новият Филип Виденов.

Спортното оборудване в съоръжението на стойност близо 30 000 лева е подарък от Община Русе. 

Най-добрият ни баскетболист Филип Виденов отбеляза, че е изключително щастлив отново да се върне в училището и да присъства на официалното откриване на залата. След прерязването на лентата, той "заби" първия кош в новата зала и раздаде много автографи на учениците от гимназията.

1322038

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар