Вход | Регистрация
Русе 21°C

ЦДГ"Здравец" с изцяло обновен салон от дарения

Предстои ремонт на салона и на ЦДГ"Зора"

ЦДГ"Здравец" с изцяло обновен салон от дарения
Снимка: Община Русе

Обновеният физкултурен салон на ЦДГ"Здравец" в Русе беше открит официално днес. Гости на събитието бяха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметовете Даниела Шилкова и Наталия Кръстева, д-р Симеонов и д-р Панайотов.

Идеята за реконструкцията на сградата е на д-р Симеон Симеонов – председател на Управителния съвет на Детска футболна школа "Дракончета" и президент на ФК "Дунав". Ремонтът се прави също с лични средства на д-р Кирил Панайотов – управител на Лечебни заведения "Медика", и частния съдебен изпълнител Венцислав Маринов.

Директорът на ЦДГ "Здравец" Лиляна Ангелова връчи удостоверения на дарителите, а Д-р Панайотов заяви, че напролет ще бъде изградено открито футболно игрище в двора на градината, отново с помощта и на д-р Симеонов. Следващата детска градина, в която предстои ремонт на салона, е ЦДГ "Зора", стана ясно още по време на откриването.

Кметът Пламен Стоилов заяви, че проектът "Драконче" има стратегическата цел децата да са здрави и силни, а една част от тях да станат и елитни футболисти, защото предизвикателството пред ФК "Дунав" е само едно – "А" група.

Община Русе подкрепя развитието на масовия спорт в детски градини и в училища. Само за няколко месеца проектът "Драконче" набра над 800 русенски малчугани, с които работят треньори от ФК "Дунав". ДФШ изгради три футболни игрища – в СОУЕЕ "Свети Константин Кирил Философ", в детска градина "Детелина", в СОУ "Васил Левски". Игрището в СОУЕЕ придоби завършен вид, след като Община Русе помогна да бъде оградено по футболните стандарти.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар