Вход | Регистрация
Русе 21°C

"Опознай Русе" и го обикни още повече

Обиколката от млади гидове за туристи ще е безплатна

"Опознай Русе" и го обикни още повече

Безплатна туробиколка на Русе предлагат от СНЦ "Младежки Глас".

Подаръкът е жест към жителите и гостите на града и има за задача да ги запознае с интересни и любопитни факти от неговата история и култура. В туристическата обиколка като екскурзоводи ще се включат част от завършилите проведената от сдружението "Школа за млади гидове" в крайдунавският град.

Проектът е част от инициативата "Опознай Русе" и има за задача да помогне на младежите, които биха искали да научат нещо повече за своя роден край, да превърнат своята най-голяма страст и любовта си към историята и археологията в професия и да придобият опит в сферата на туризма.

Безплатната туристическа обиколка ще се състои на 7 юни, събота, в 10.00 часа, а сборният пункт е пред Централния корпус /Ректората/ на Русенския университет "Ангел Кънчев".

Тя ще обхваща голяма част от забележителностите на града. В "Опознай Русе", разделен на няколко части са включени почти всички туристически обекти, разположени на територията на крайдунавския град.

Първата част от маршрута е с времетраене един астрономически час и включва посещение на Парка на Възрожденците и Пантеона. В 11.30 часа обиколката продължава с беседа за Паметника на Свободата и старинните сгради по търговската улица на града /ул. "Александровска"/. Дошлите ще бъдат запознати с историята около построяването на Доходното здание, прословутата Сладкарница "Тетевен", Градската опера, Първата частна банка "Гирдап", Първото застрахователно дружество в България и банката на Братя Симеонови. 

В 13.00 часа гостите ще слушат лекция за Регионалния исторически музей, Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, Мъжката гимназия /СОУ "Христо Ботев"/, Природонаучния музей и Регионалната библиотека "Любен Каравелов", в която навремето се е помещавала Русенската търговско-индустриална камара.

В 15.00 часа  всички желаещи ще могат да посетят част от обектите, разположени по крайбрежната зона в Русе - Паметника на Моряка, Римската крепост "Сексагинта Приста", Военния клуб, Музея "Баба Тонка Обретенова", Музея на Захари Стоянов и Къщата на Калиопа /Музей на Градския бит/.

В 17.00 часа туристите ще могат да научат интересни и любопитни факти за Паметника на Стефан Караджа, Вазата, Паметника на Съветския войн, Дома на културата, Парка на младежка, Английската гимназия "Гео Милев" и Националния музей на транспорта.

Обиколката ще продължи до 19.00 часа.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар