Вход | Регистрация

Русе 21°C

110 компании на „Уикенд туризъм“ в Русе

VII Фестивал на туристическите забавления и анимации ще се проведе от 15 до 17 май

110 компании на „Уикенд туризъм“ в Русе

Рекорден брой от 110 компании са регистрирани за участие в десетото издание на събитията УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ през 2014 година. Официалното откриване ще бъде на 15 май /четвъртък/ от 14:00 ч. Програмата ще продължи на 16-ти и 17-ти май /петък и събота/ .

За пръв път се представят повече от 20 нови участници – проекти с европейско финансиране, общини, музеи, атракциони, туристически агенции. Регистрирани са над 360 участници – абсолютен рекорд за десетилетието, откакто се организира форумът.

УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ се утвърждава като единственото в България изложение за туризъм и развлечения през почивните дни като краткосрочна, но интензивна дестинация с привлекателни предложения за семеен туризъм.

Седмият Фестивал на туристическите забавления и анимации налага собствен облик като уникален за България форум за изяви и състезание на продукти и програми, които добавят стойност на туристическите дестинации.

Най-добрите групи за исторически възстановки в България: така наречените ре-енактори, вече стават традиционни участници за русенската публика. Центърът на Русе ще бъде оживен от присъствието на прабългарите от "БагаТур", средновековните млади хора от "Чигот", дисциплинираните воини от "Легио Прима Италика" от Свищов.

Майстори на разнообразни традиционни занаяти от цяла България обогатяват програмата. За пръв път майстори с две грънчарски колела ще правят работилници за начинаещи. В сценичните представления намират място фолклор и класически анимации с публика и туристически групи.

Компетентно жури ще оценява фестивалната програма, за да присъди наградите на Фестивала – художествено изработени грамоти и скулптури за Големите награди. Церемонията по награждаване ще бъде на 16 май /петък/ от 18:00 ч.

Расте интересът към комуникацията по време на изложението – достойнство на Русенското изложение, винаги отбелязвано в сравнение с други подобни туристически форуми в България. Регистрираните участници се представят с 55 павилиона и 12 обособени щандове на открито – трета поредна година на рекордна запълняемост на пространствата.

Специален щанд на МИЕ по традиция представя националната визия за развитие на туризма. Тази година има особен интерес към каталога на изложението – група компании са заявили присъствие само в тази медиа на форума.

Участието в УИКЕНД ТУРИЗЪМ РУСЕ 2014 е безплатно. Събитията се финансират по Програмата за развитие на туризма на Община Русе, с подкрепата на МИЕ.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар