Вход | Регистрация
Русе 21°C

Иновация в "Двореца": Мобилно приложение ще информира туристите за всички обекти и услуги в комплекса

Посетителят ще получи приложението на мобилния си телефон веднага щом стъпи на територията на Двореца

Иновация в "Двореца": Мобилно приложение ще информира туристите за всички обекти и услуги в комплекса

Държавен културен институт - Културен център "Двореца” сключи договор за пилотно въвеждане на територията на комплекса на една иновация в електрониката, съобщи директорът на ДКИ-КЦ "Двореца” Жени Михайлова. Става въпрос за апликация за смартфони, която ще предоставя на туристите пълната информация за всички обекти и услуги в "Двореца”.

Посетителят ще получи приложението на мобилния си телефон веднага  щом стъпи на територията на Двореца. От него той ще разбере къде точно се намира, какви са сградите и артефактите около него, какви услуги може да ползва.

Апликацията е уникална от техническа гледна точка и е разработена от екип от програмисти. Пилотно тя ще се изпробва в "Двореца” , а по думите на Михайлова такава ще има още на летището във Варна и на едно от голфигрищата в региона.

Жени Михайлова припомни, че миналата 2016 година е била най-успешна за Културен център "Двореца” . Реализирани са 1,5 млн. лева приходи /след облагане/, като по този показател "Двореца” е на едно от първите места като вносител в държавния бюджет на Министерството на културата. 258 хиляди са били посетителите на комплекса през 2016 година.

Източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар