Вход | Регистрация

Дядовден празнуваха в Черешово

Зам.областният управител Станимир Станчев уважи уникалния празник

Дядовден празнуваха в Черешово

Единственият по рода си у нас празник Дядовден беше отбелязан днес в сливополското село Черешово. Заместник областният управител на Русе Станимир Станчев беше специален гост на традиционното събитие.

С шествие, водено от музиканти, започна празника, след което стигна до дома на дядото на селото. 72-годишният Марин Ангелов Колев беше избран за дядо за пета поредна година. Дядо Марин и семейството му посрещнаха гостите на двора с богата трапеза.

Шествието понесе дядото на ръце, а на селската чешма се извърши ритуалът по символичното му окъпване за здраве. Станимир Станчев дари на дядото кърпа и сапун, както повелява традицията.

1634328

Заместник областният управител сподели пред черешовчани спомените си от дете за този празник. Той изрази честта и привилегията, които чувства за втора поредна година, споделяйки празничното отбелязване на Дядовден в с. Черешово, общ. Сливо поле. Станчев подчерта уникалността на празника, прославящ селото в цяла България.

След ритуала тържеството продължи в читалището, където за доброто настроение на всички присъстващи имаше богата фолклорна програма и специално организирана томбола.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар