Вход | Регистрация

Гонзо: Трябва да държим постоянно ниво в първенството

Гонзо: Трябва да държим постоянно ниво в първенството

Наставникът на "Черно море" Георги  Иванов-Гонзо коментира  в интервю за "Морски гонг" селекцията, като сподели някои виждания за бъдещия стил на игра на отбора. С него разговаряхме за привлечените  нови футболисти във всички линии.

- Ще привлечете ли нов вратар в "Черно море"?
Имаме варианти за още един вратар в "Черно море" . До понеделник-вторник, вече трябва да сме взели решение на кой от тях да се спрем.Дори за първия мач още да не сме привлекли нов вратар, това няма да бъде фатално. Смятам, че за мача с "Витоша" Бистрица Емо Михайлов ще бъде готов. Ще бъдем изключително внимателни при избора на новия вратар, за да не сбъркаме. 

-В защита привлякохте Александров, Хасани и Витиня. Това ли беше вашият първи избор?
 При привличането на играчите аз съм съобразил техните качества със стила, който искам да налагам. Смятам, че привлякохме по принцип най-добрите футболисти у нас, които бяха на пазара като свободни играчи. Абсолютно съм убеден в това и хората ще го видят в официалните мачове.  Да, ще имаме нужда от време за сработване, но когато един футболист е класен той бързо се адаптира.  Радостното е, че конкуренцията в защита  идва и от младите в отбора в лицето на Емил Янчев, Мартин Костадинов, Ертан Томбак. Това са хора, които наистина дават сериозна заявка за титулярно място.  Това е хубаво, тъй като след време ще сме спокойни за защитниците и вратаря, които  са от школата на "Черно море". До една година тези играчи, заедно с вратаря Иван Дюлгеров ще са в основата на "Черно море".

-Сериозно се подсилихте в халфовата  линия.Прави впечатление, че нямате широк избор откъм крила. …Следвайки тенденциите във футбола, вече бековете играят и като крила, а външните хора играят като халфове. Ето защо специално на мен не ми трябват типични крила. Стилът, който налагаме в момента не предполага наличието на такъв тип футболисти.  Затова имаме крайния бранител Витиня, който има афинитет към атаката. Мартин Костадинов също играе като атакуващ бек. Същото се отнася и за Ертан Томбак . Смятам, че тимът приятно ще изненада като стил на игра. 

-Да разбирам, че при този стил на игра халфовете ще са по-прибрани към средата на терена? Това е нещо ново, което искате да наложите в играта на "Черно море"?
Аз не искам да правя сега анализ на стила на играта на нашия отбор. Нека другите го сторят. И миналата година исках да наложа различен стил, но  разполагахме основно с вътрешни халфове тип разбивачи. Нямаше как те да играят футбола, който искам. Сега смятам, че привлякохме технични и по-градивни халфове. Спрямо качествата на играчите аз сега съм спокоен.

-Търсите ли още ляв външен халф?
Само ако намерим  такъв, който да направи впечатление . Но има и друго нещо. Той трябва да е тренирал с отбор. Нямаме намерение да взимаме играч, който например два месеца е бил без отбор и е тренирал самостоятелно. Ние ще трябва да го тренираме още поне два месеца, а то полусезонът  ще свърши. Най-добрият вариант за нас е да попаднем на добър играч, който досега е водил подготовка с отбор. 

-В края на миналия сезон заявихте, че търсите лек нападател. В лицето на Чунчуков намерихте ли го?
Сега пак трябва да говорим за халфовете и тяхната роля при този стил на игра, който искам да налагам. Полузащитниците ще могат да се въртят и да изскачат от дълбочина. Задачата на централния нападател в случая ще е да завършва. Така че….ще бъде интересно.

-В коя контрола дотук харесахте най-много отбора на "Черно море"?
В контролата срещу "Левски" играхме добре. Бяхме компактни. Тогава съперникът ни имаше доста сериозни проблеми при отнемането на топката.   Има още какво да подобряваме.Все пак тогава ние бяхме на 1 седмица подготовка. Сега сме много по-напред.  Мен контролите не ме интересуват толкова. Натоварвам отбора , така, че да бъде готов за първия мач, а не за дадена контрола.  Интересува ме като дойде датата 15-и тимът да е готов и физически и психически. Първенството е тежко и ние трябва да държим едно постоянно ниво.  

-Как ще коментирате програмата на "Черно море"?
Леките на пръв поглед  противници, които срещаме в началото, предразполагат да си мислим, че можем да победим.Но от друга страна знаем, че когато отборите,които влизат от  Втора в Първа Лига стартират много мотивирано в първите кръгове и правят чудеса от храброст. Затова ние трябва да бъдем много концентрирани, много внимателни, много мотивирани за тези мачове.  

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар