Вход | Регистрация

И Дряново си избра „Спортист на годината 2013“

Трима са първенците

8-годишният Димитър Пламенов Пенчев от Тенис клуб "Кристи” се оказа изборът на дряновската общественост (събрал 717 гласа) за спортист номер едно на 2013 година. Младият състезател е на тенис корта от 6-годишен, т.е. само от две година насам, но това не му пречи да печели турнир след турнир.

1144144

Имената на 10-те най-добри спортисти на Дряново за 2013 г. бяха обявени на тържествена церемония в Ритуалната зала на Община Дряново.

Събитието е традиция от 1971 година насам, като дава приз и за най-добър треньор. Изборът на всяко име в десетката и това на треньора лежи върху плещите на Общинската спортна комисия в Дряново.

За първи път тази година регламентът бе допълнен с възможността дряновската общественост сама да определи своя спортен фаворит. За целта, на официалния си сайта Община Дряново публикува анкета с имената на спортистите, в която дряновци сами посочваха своя избраник. Същата възможност (попълване на анкетата) предостави и местната медия - в. "Дряново News”.

За първи път в 42-годишната история на избора на най-добрите в спорта за отиващата си година първенците са не двама (спортист и треньор), а трима.

1144143 1144142 1144145



Най-достоен, заради постиженията си на състезател към Спортен клуб по ориентиране "Бачо Киро 94” и заел първо място в десетката тази година, е Стефан Благовестов Михайлов.


1144146

За първи сред предложените за награда треньор на 2013 година бе избран треньорът по спортно ориентиране Добри Стоянов Добрев (номиниран от СКО "Бачо Киро-94”).

Всеки спортист в десетката бе награден с аплодисментите на публиката, с грамота от кмета на общината д-р Иван Николов, специално изработена "Златна карта” за едногодишен безплатен достъп до фитнеса в Спортната зала на Дряново и парична премия. Само първите трима, посоченият за треньор на 2013 година и събралият най-голяма подкрепа сред обществеността спортист, бяха удостоени и със специално изработени купи.

Церемонията по награждаването започна с поздрав към първия, отзад напред в десетката и така до върха. На достойното трето място и с купа освен всички други награди бе отличена националната състезателка по планинско бягане и нееднократен спортист № 1 на Дряново - лекоатлетката Маринела Тодорова Нинева. На една позиция от първото място бе класиран Стоян Христов Тевекелев от Клуба по лека атлетика "Локомотив”, който също е част националите ни по планинско бягане.

Коледен дух и празнично настроение, по време на тържествената церемония, в Ритуалната зала на Общината внесоха други млади дряновски таланти: момичетата от вокалната група при СОУ "Максим Райкович”, с художествен ръководите Славчо Илиев; децата от класа по модерен балет при Народно читалище "Дряновска пробуда”; детско-юношеския танцов състав "Балканджийче” при Народно читалище "Развитие”, с ръководител Цветозар Кьоровски.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: Община Дряново
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар