Вход | Регистрация
5 предложения от Каталози

42 хил.лв. са постъпили във Фонд "Математика на бъдещето" през годината

Фондът се отчете за 2015 г.
42 хил.лв. са постъпили във Фонд "Математика на бъдещето" през годината

С 20 хиляди лева разполага Фонд „Математика на бъдещето” в Русе. Днес директорът на МГ „Баба Тонка” представи отчет за приходите и разходите на дарителския фонд през годината.

На срещата на Обществения съвет към фонда присъстваха Наталия Кръстева – зам.-кмет на Община Русе и Председател на УС на Училищното настоятелство към МГ „Баба Тонка”, Иван Иванов – управител на „Тива Ком” ООД и основател на Фонда, Ивелин Николов - управител на "Хермес Линд" ООД, Елена Минкова - изп.директор на Фондация „Русе – град на свободния дух”.

Над 42 хил.лв. са внесени в сметката на фонда, като направените разходи за 2015 г. са малко над 20 хил.лв, стана ясно на срещата.

Сумата е използвана основно за финансиране на възпитаници на гимназията за участие в престижни международни състезания, сред които такива в Русия, Италия и Македония.

През годината фондът е подпомогнал и Семинара на директорите на математическите и природо-математическите гимназии, провеждането на Курс по български език и литература за ученици след 7-ми клас, допринесал е също за организирането на Лятна школа по роботика и за Видеоконкурсът „Моите будители” и др.

 << Sever.bg във Facebook »



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар