Вход | Регистрация

Земеделци търсят помощ за наводнени земи от Областния

Областният управител на Плевен направи проверка на почти 3000 дка наводнени площи

Земеделци търсят помощ за наводнени земи от Областния
областна администрация - Плевен

Проверка в село Обнова направи вчера областният управител на Плевен Ралица Добрева по сигнал на земеделски производители. Тя бе придружена от кмета на Община Левски Любка Александрова и председателя на Общинския съвет в Левски Дочко Дочев.

Близо 3000 декара земеделска земя и пасища са залети с вода. Хората смятат, че това се дължи на високите подпочвени води заради обилните валежи през годината или пък на затлачени отводнителни канали.

Веднага след проверката областният управител на Плевен Ралица Добрева разговаря с представители на засегнатите земеделски кооперации, чиито обработваеми площи и продукция са във вода. Те са правили опити сами да се справят със ситуацията, но на места тежките земеделски машини са затънали в кал.

Г-жа Добрева обеща веднага да предприеме мерки за разрешаването на проблема. С нейна заповед в понеделник Комисия от експерти в различни институции- Областна администрация, БДДР, Пожарна безопасност и защита на населението, ОД "Земеделие”, Напоителни системи, ще направи проверка на засегнатите земеделски площи, на отводнителните канали и състоянието на т.нар. Пордимска бара, която минава през селото.

Комисията ще излезе с конкретни мерки за решаване на проблема.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар