Вход | Регистрация

14 компютъра дари омбудсманът на специализираните училища в Шумата и Керека

Мая Манолова обеща да съдейства за отпускане на училищен автобус до севлиевското с.Крамолин

14 компютъра дари омбудсманът на специализираните училища в Шумата и Керека

Омбудсманът Мая Манолова дари компютри за нуждите на ученици от две специализирани училища в Габровска област. Вчера тя посети защитеното училище "Васил Левски" в севлиевското село Шумата, където дари 8 компютъра. Г-жа Манолова беше гост и във възпитателния интернат в с. Керека, където предостави 6 компютъра, осигурени от спонсор.

По време на посещението си в региона омбудсманът се срещна с кмета на Севлиево д-р Иван Иванов. Двамата обсъдиха възможността за осигуряване на училищен автобус за село Крамолин, тъй като училищните автобуси за децата от по-отдалечените села не достигат. Г-жа Манолова обеща да напише препоръка до Министерство на образованието за отпускане на един автобус.

1664116

Кметът на Севлиево се ангажира от своя страна да изрази подкрепа към националната кампания за избор на местен омбудсман, като внесе предложението за разглеждане от местния парламент.

Две инициативи представи на пресконференция в Областната управа на Габрово омбудсманът вчера. Едната е посветена на грижа и подкрепа за умни и талантливи деца, а другата е "Великден за всеки”. Г-жа Манолова призова всички хора с прилични доходи и големи сърца да подкрепят кампанията дарявайки средства, за да може Великден наистина да се случи във всяко българско семейство.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар