Вход | Регистрация

4 учебни заведения с нови отоплителни инсталации

Пламен Стоилов сключи договор за безвъзмездно финансиране в размер на 422 хил.евро

4 учебни заведения с нови отоплителни инсталации

Договор за 422 077,63 евро безвъзмездна финансова помощ подписа вчера кметът на Русе Пламен Стоилов в Министерството на енергетиката. Те ще бъдат предоставени по проект за изграждане на нови вътрешни отоплителни инсталации в сградите на ОУ "Любен Каравелов", СОУЕЕ "Св. Константин - Кирил Философ", ОУ "Никола Обретенов" и ЦДГ "Незабравка 2".

С реализацията на проекта разходите за отопление на сградите ще се намали със средно между 20 и 40%.

Проектът "Мерки за повишаване на енергийната ефективност в четири сгради от образователната инфраструктура на гр. Русе" се реализира по програма "Енергийна ефективност и възобновяема енергия".

В ЦДГ "Незабравка 2" ще бъде изградена нова вътрешна отоплителна инсталация, както и ще бъдат поставени нови отоплителните тела и индивидуални терморегулиращи вентили. Очаква се необходимите разходи за отопление на сградата да намалеят с 37,8%.

С осъществяването на проекта в ОУ "Любен Каравелов" ще бъде изграден клон на вътрешната отоплителна инсталация за помещенията, в които до момента няма изградена такава. Ще бъдат монтирани алуминиеви радиатори в стаите и ще бъде изградена вентилационна инсталация във вътрешното помещение на бюфета.

В ОУ "Никола Обретенов" е планирано изграждането на нова затворена инсталация с хидравлично разделяне на генераторите и консуматорите на топлина и ново разпределение към отоплителните тела. Ще бъдат подменени старите чугунени и стоманени радиатори с алуминиеви и ще бъде монтиран нов водогреен газов котел.

В СОУЕЕ "Св. Константин - Кирил Философ" ще се изгради нова вътрешна отоплителна инсталация с 3 самостоятелни клона. Отоплителните тела ще бъдат подменени и ще бъдат монтирани индивидуални терморегулиращи вентили.

< Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар