Вход | Регистрация

Второ място в конкурс "Община 2012" на МЗХ

Второ място в конкурс "Община 2012" на МЗХ
Община Стражица

Втора награда в конкурса на Министерството на земеделието и храните "Община 2012” по Програмата за развитие на селските райони /ПРСР/ получи Община Стражица. Тя бе класирана в две от четирите категории – в "Обновяване и развитие на населените места” и в "Местна инициативна група”.

Със своя проект "Вътрешна канализационна мрежа в с. Кесарево” местната администрация е призирана с второ място в категорията "Обновяване и развитие на населените места”, а с "Придобиване на умения и постигане на обществена активност на територията на потенциална МИГ – Лясковец- Стражица” също се нарежда на второ място в категорията "Местна инициативна група”.

От името на Община Стражица наградите получиха Боряна Добрева, началник- отдел " Регионално развитие” и Добромир Добрев, директор "Обща администрация” общината.

Конкурсът "Община 2012” има за цел да поощри общините, които реализират проекти по ПРСР. Журито е избрало 12-те най-добри проекти от общо 80 проекта, подадени от 38 български общини. Критериите са целесъобразност на проекта, въздействието му върху природата, начина на живот и икономиката на региона, прилагането на иновативен подход, повишаване качеството на живот на хората, размерът на усвоените средства и цялостната промяна в облика на населеното място.

 

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар