Вход | Регистрация

Лов на шарани и кулинарно изложение за Никулден в Стражица

Лов на шарани и кулинарно изложение за Никулден в Стражица
Община Стражица

Тържествата за днешния Никулден в Стражица започнаха със сутрешен молебен в църквата "Рождество Богородично". Отец Димитрий освети рибен курбан, който бе раздаден на десетките миряни в храма.

За втора поредна година Общината организира състезание за лов на шарани с голи ръце. Надпреварата премина при голям интерес, като мнозина опитаха късмета си, скачайки в басейна, докато накрая в него не остана нито един шаран.

На обяд в салона на читалището бе открита кулинарна изложба с рибни ястия и кулинарни рецепти, характерни за празника. Изложението на стражишките домакини и майсторки уважиха кметът на града инж. Детелина Борисова, зам.-кметът Стефан Иванов, председателят на ОбС Илиян Маринов, общински съветници и др. Инж.

Борисова поздрави именниците, както и професионалните съсловия, които празнуват днес - финанси и банкери, търговци, и любители-рибари, и им пожела хубав празник с много настроение. Оригинални рибни блюда и рибници, аранжирани с много фантазия, привлякоха вниманието на присъстващите. Кметът връчи почетни грамоти на всички, които участваха със свои произведения в изложението.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар