Вход | Регистрация

Общинари учат английски, за да са в помощ на англоговорящите


Снимка:

Служители в Община Стражица ще учат английски език, за да работят по-пълноценно с английски заселници и граждани на САЩ, които са закупили имоти в района и живеят целогодишно там.

Чуждоезиковото обучение е част от дейностите, заложени в проект, който общината спечели по ОП "Административен капацитет". Проектът е със срок от 12 месеца и е на стойност 81 772 лева. Той предвижда също така и подготовка на служителите за работа с малограмотни хора, с граждани в неравностойно положение, овладяване на административната стилистика при изготвяне на официална и служебна кореспонденция и др. Целта на проекта е да се повиши професионалната компетентност на общинските служители и респ. – доверието на ползвателите на административните услуги.

Екипът, изготвил проекта, разработва ново проектно предложение за Функционален анализ за оптимизиране на структурата на общинската администрация, по-голяма ефективност и ефикасност на работата и избягване на дублиращи функции.

Стремежът на общината е наред с инфраструктурните проекти и проектите за нови социални услуги и създаване на заетост, да се реализират и инициативи за подобряване качеството на предлаганите административни услуги на гражданите и бизнеса, чрез усъвършенстване на самите служители.  

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме


Докладвай за нередност в статията
Добави коментар