Вход | Регистрация

2 детски площадки и една за фитнес чакат средства

Община Севлиево е внесла проекти за три детски къта на стойност 37 113,25 лв.

2 детски площадки и една за фитнес чакат средства парк „Черничките“
Снимка: Община Севлиево

Проекти за ремонт на две детски площадки и изграждане на една фитнес площадка е изготвила Община Севлиево. Проектните предложения са внесени по националната програма "За чиста околна среда – 2015 г.”, на тема:  "Обичам природата – и аз участвам", финансирани от ПУДООС и очакват одобрение.

Първият проект е за ремонт на детската площадка и озеленяване на парка в градинката до автогарата в Севлиево. Ще бъде извършено почистване и оформяне на тревните площи, полагане на ударопоглъщаща настилка под съоръженията. Предвижда се също закупуване на нови детски съоръжения за различни игри, засаждане на цветя и затревяване на зелените площи, монтиране на пейки и кошчета.

Условия спорт за децата и младежите от града ще се създадат чрез осъществяването на втория проект фитнес площадка в парк "Черничките". Тя ще бъде с площ от 100 кв.м. с основа от ударопоглъщаща настилка, върху която ще се монтира комплект от 6 броя фитнес уреди за различен вид тренировка. Около площадката ще се монтират пейки и кошчета за отпадъци.

Ремонт на детска площадка и кът за отдих в парка на село Сенник е третото проектно предложение на Общината. Предвижда се почистване и кастрене на клоните в парка, обособяване на ограда от жив плет, монтиране на декоративна дървена ограда върху съществуващата, закупуване и монтаж на ново детско съоръжение.

С доброволен труд ще бъдат боядисани съществуващите люлка и пързалка, както и вратите на парка. За оформянето на кът за отдих ще се поставят беседка, пейки  и ще се засадят цветя.

37 113,25 лв. е общата стойност на проектите, като Община Севлиево ще съфинансира 7 125, 50 лв.  за проекта на парка до автогарата.

1474314

1474315



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар